Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада з питань наповнення місцевих бюджетів відбулась у Броварах

, опубліковано 26 травня 2021 о 15:39

В рамках діяльності ГУ ДПС у Київській області, спрямованої на поглиблення співпраці з територіальними громадами, детального аналізу проблем, що виникають у сфері оподаткування на місцях, а також пошуку шляхів для якісного їх вирішення 25.05.2021 в Броварах відбулась розширена нарада керівництва ГУ ДПС у Київській області з органами державної влади та керівниками об’єднаних територіальних громад Броварського району Київщини.

Захід проведено за ініціативи начальника Головного управління ДПС у Київській області Олени Виноградової та за підтримки та участі виконувача обов’язків голови Броварської районної державної адміністрації Павла Проскочила, а також народного депутата України Миколи Галушка.

Участь у заході взяли начальник фінансово-економічного управління ГУ Пенсійного фонду України у Київській області Юлія Калита, яка детально доповіла з питань єдиного внеску та погашення заборгованості, що виникла у низки суб’єктів господарювання Броварського району. Долучились до обговорення керівники об’єднаних територіальних громад Броварського району, представники Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області, Броварського районного управління поліції ГУНП в Київській області Броварської окружної прокуратури, Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

На початку робочої наради начальник управління координації та моніторингу доходів бюджету Анна Топка у наочній презентації структурно розповіла про дохідну частину бюджетів територіальних громад Броварського району. Темами наради стали резерви наповнення місцевих бюджетів Броварського району, майнові податки, робота з платниками податків, які мають податковий борг, у числі з комунальними підприємствами Броварського району, облік та сплата податків платниками, які ведуть діяльність на території Броварського району з урахуванням фактичної реєстрації поза його межами, сплата акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизною групою товарів тощо. Про це докладно доповіли начальник управління адміністрування податків і зборів з юридичних осіб Павло Свиридов, заступник начальника адміністрування фізичних осіб Олександр Лісовол та начальник відділу адміністрування акцизного податку Олена Живоглядова.

Керівник податкової служби Київщини Олена Виноградова висловила готовність до продуктивного діалогу та спільного вирішення найважливіших питань, що виникають у громад регіону у сфері оподаткування. «Самостійність місцевих бюджетів напряму залежить від ефективності адміністрування податків та зборів, і у цьому контексті діяльність ГУ ДПС у Київській області спрямована на повне сприяння територіальним громадам пристоличного регіону».