Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості сплатили 218 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - Олександр Загорський

, опубліковано 31 травня 2021 о 12:37

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександра Загорського, власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки сплатили до місцевих бюджетів майже 218 млн грн. Цей показник на 40% перевищує надходження відповідного періоду минулого року, що у грошовому вираженні дорівнює 62,5 млн грн додаткових для казни територіальних громад коштів.

Питому вагу у розрізі категорій платників має внесок юридичних осіб. Так, за період січень-квітень підприємства та організації сплатили 188,4  млн грн, збільшивши суму відрахувань на 49% або 61,5 млн грн до показника січня-квітня 2020 року. У свою чергу, фізичні особи спрямували до місцевих скарбниць 29,3 млн грн з темпом приросту 4% або 1 млн грн.

Найбільші суми сплатили власники нерухомого майна, зареєстровані у Бучанському районі – 53,4 млн грн, Бориспільського – 40 млн грн та Броварського – 32,6 млн грн.