Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджети громад Київщини отримали майже 242 млн. гривень акцизного податку

, опубліковано 03 червня 2021 о 11:45

Динаміка приросту надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до відповідного періоду 2020 року зросла на 25%.

 Як повідомив заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський, платники Київщини додатково спрямували до місцевих скарбниць 48,5 млн. гривень акцизного податку.

У травні поточного року надходження акцизного податку з вироблених в Україні товарів склали 710,5 тис. гривень, що на 34% більше у порівнянні з травнем минулого року (+ 180 тис.гривень).

Надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів до місцевого бюджету склали майже 52 млн. гривень, що на 27% більше минулорічного показника (+ 11 млн.гривень). До спеціального фонду спрямовано акцизного податку на загальну суму 597,1 тис. гривень.

«Зважаючи на те, що акцизний податок виступає важливим джерелом фінансових надходжень до бюджетів регіону, фахівцями податкової служби постійно здійснюється контроль за виробництвом та обігом підакцизних товарів та вживаються з  упередження порушень законодавства»,- зазначив Олександр Загорський.