Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соцзабезпечення роботодавці Київщини спрямували 5 млрд грн

, опубліковано 08 червня 2021 о 12:58

З початку року роботодавці пристоличного регіону спрямували до соцфондів 5 мільярдів гривень єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомив заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Володимир Луговський. Зокрема, він зазначив, що такий показник на 18% або 774 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що ФОП - платників єдиного податку І групи-  звільнено від нарахування та сплати єдиного внеску  в частині сум, що підлягають нарахуванню та сплаті  за періоди з 01 по 31 грудня 2020 року, та з 01 січня по 31 травня 2021 року за себе, -  відповідні зміни внесено до  розд.УІІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" №2464 Законом України   «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших  законів України щодо соціальної підтримки платників податків  на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 04.12.2020 №1072-ІХ.

Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату ЄВ за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених  Законом №2464.

Платникам варто знати, що при цьому, незважаючи на відсутність сплачених страхових внесків, такі періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів, - відповідну зміну Закон №1072 вніс до Закону України «Про  загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Отже, такі особи за ІУ квартал 2020 року  сплачували ЄВ за два місяці: жовтень та листопад,  за І квартал  2021 року ЄВ  могли не сплачувати, а за ІІ квартал 2021 року мають сплатити  ЄВ  лише за один місяць -  червень у сумі 1320,0грн. (6000,0 Х 22%) .

Нагадуємо, що граничний термін сплати ЄВ за червень 2021 року за себе завершується 19 липня 2021 року.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot .

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua