Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи управліня з питань запобігання та виявлення корупції

, опубліковано 09 червня 2021 о 13:27

У період січня - травня 2021 року управлінням з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Київській області для працівників податкової служби Київщини проведено понад 650 профілактичних та роз’яснювальних заходів, метою яких є недопущення порушень антикорупційного законодавства.

Проведено 890 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим працівникам і структурним підрозділам ГУ ДПС у Київській області, у тому числі в заповненні електронних декларації.

Також працівниками управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Київській області, при здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, опрацьовано 254 повідомлення (заяв) працівників податкової служби області. За кожним повідомленням застосовано заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів.

З початку року стосовно службових осіб ГУ ДПС у Київській області проведено (взято участь у проведенні) 25 перевірок із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення порушень вимог антикорупційного законодавства. За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 працівників ГУ ДПС у Київській області та 6 матеріалів перевірок направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

За результатами розгляду спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції направлених управлінням з питань запобігання та виявлення корупції матеріалів стосовно працівника ГУ ДПС у Київській області складено
2 протоколи про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією за статтею 172-5 КУпАП (порушення обмежень щодо одержання подарунків).

За результатами розгляду правоохоронними органами направлених управлінням з питань запобігання та виявлення корупції матеріалів зареєстровано 3 кримінальні провадження за ч.3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч.2 ст. 366 (внесення недостовірних відомостей),
ч.3 ст. 362 КК України (несанкціоноване втручання в електронні мережі).

З метою забезпечення належної організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції в органах ДПС, наказом ДПС України від 08.10.2020 № 555 (зі змінами) запроваджено профілактичні заходи з індивідуальної (загальної) профілактики правопорушень у формі Офіційного попередження про недопущення протиправної поведінки (з початку року винесено 5 таких попередження), спрямованих на усунення причин і умов, що сприяють вчиненню правопорушень, пов’язаних зі здійсненням службової діяльності працівниками органів ДПС.