Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відомості про ФО, які включаються до ДРФО - платників податків

опубліковано 26 липня 2021 о 14:42

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі - ДРФО) вноситься інформація про осіб, які є:

-     громадянами України;

-     іноземцями та особами без громадянства, які постійно проживають в Україні;
-     іноземцями та особами без громадянства, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов’язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб, створених на території України.

До інформаційної бази ДРФО включаються такі дані про фізичних осіб:
-    джерела отримання доходів;

-     об’єкти оподаткування;

-   сума нарахованих та/або отриманих доходів;

-   сума нарахованих та/або сплачених податків;

-     інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків;

-   унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі на підставі даних розпорядника такого реєстру, наданих у порядку інформаційної взаємодії відповідно до законодавства.

До ДРФО включаються:

-  інформація з облікових карток ФО - платників податків (далі - Облікова картка);

-  повідомлень фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (далі – Повідомлення), заяв про зміну даних, що вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).
Фізична особа, яка зареєстрована у Державному реєстрі чи в окремому реєстрі Державного реєстру, може отримати відомості про себе, наявні у Державному реєстрі.

Порядок отримання відомостей із Державного реєстру регламентується розд. X Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822.