Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перше півріччя до держбюджету надійшло більше 4 млрд грн ПДВ від платників Київщини

, опубліковано 29 липня 2021 о 13:12

За перше півріччя платники ПДВ спрямували до державного бюджету більше 4 мільярдів гривень. Як повідомила Олена Виноградова, начальник ГУ ДПС у Київській області, цьогорічний показник зріс на 15%, що у грошовому еквіваленті складає 538 млн грн додаткових коштів.

Традиційно за обсягами сплати ПДВ до бюджету лідирують суб’єкти господарювання, чия діяльність пов’язана з оптовою та роздрiбною торгiвлею, ремонтом автотранспорту та мотоциклiв. Їхній внесок до державної скарбниці наразі становить більше 1 мільярда гривень податку на додану вартість. На другому місці – переробна промисловiсть із сумою сплати 782 млн грн. Завершують трійку представники сiльського, лiсового та рибного господарств із показником 668 млн грн. 

Найбільші суми до казни забезпечили платники Бучанського району – 1,1 млрд грн, Броварського та Білоцерківського – 721 та 620 млн грн відповідно. 

Водночас повідомляємо: відсутність факту реєстрації платником податку – продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), зокрема не звільняє продавця від обов’язку включення суми ПДВ, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Про це більш детально за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/pitannya-dnya/75883.html

Підписатись на сторінку Facebook  ГУ ДПС у Київській області

https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua