Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скористайтесь податковою знижкою за 2020 рік

, опубліковано 18 серпня 2021 о 12:17

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для отримання податкової знижки за підсумками 2020 року платникам податку необхідно по 31 грудня (включно) 2021 року подати до податкового органу за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - Декларація).

Декларація подається за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 року №859 ( у редакції наказу від 25.04.2019 №177).

Розрахунок суми податку, на яку зменшується податкове зобов’язання  з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, відображається у додатку Ф3 до  Декларації.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Копії перерахованих документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим Кодексом.

У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

Декларацію можна подати дистанційно в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом платника, або через офіційний вебпортал ДПС.

 Для подання Декларації в електронному вигляді необхідно отримати кваліфікований електронний  підпис (КЕП), який надається будь-яким кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, у тому числі у банківських установах.

АЦСК ІДД ДПС  надає  кваліфікований електронний  підпис безкоштовно.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua ,  а також через офіційний вебпортал ДПС.