Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли неприбутковою організацією подається заява форми № 1-РН з позначкою «зміни»

, опубліковано 13 вересня 2021 о 14:39

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що неприбуткові організації у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації, внесення змін до її установчих документів, або установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких діє така неприбуткова організація, мають подати за основним місцем обліку реєстраційну заяву за формою №1-РН з позначкою «зміни».

Відомості про зміну видів діяльності (КВЕД), розміру статутного капіталу, засновників, місцезнаходження, керівника організації оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих з Єдиного державного реєстру, в порядку, визначеному Законом України від 15.05.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

 Платники податків – юридичні особи та їх відокремлені підрозділи зобов’язані подавати контролюючому органу відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку юридичної особи, її відокремлених підрозділів, у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних, шляхом подання заяви для юридичних осіб та відокремлених підрозділів за формою № 1-ОПП (далі - заява за ф. № 1-ОПП) з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку». При цьому заповнюються розділи 1, 2, 3 та 10 заяви за ф. № 1-ОПП.
У полі «Дата призначення» заяви за ф. № 1-ОПП має бути вказана дата, з якої особа почала виконувати обов’язки бухгалтера на підприємстві.

Інформація про головного бухгалтера оновлюється у контролюючих органах на підставі заяви для юридичних осіб та відокремлених підрозділів за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».