Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження до бюджетів Київщини зросли на 21%, - Олена Виноградова

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 11:58

У січні – вересні 2021 року до місцевих бюджетів від платників податків надійшло 13,6 млрд грн. «Наразі маємо приріст у надходженнях 21%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 2,4 млрд грн додаткових коштів», - повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова.

Вона також повідомила, що найбільші суми до бюджетів територіальних громад спрямували платники Бучанського району – 3,2 млрд грн, Білоцерківського – 2 млрд грн та Броварського – 1,9 млрд грн.

У розрізі основних платежів суб’єкти господарювання забезпечили майже 9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, збільшивши сплату платежів на 23% або 1,7 млрд грн порівняно з аналогічним показником минулого року.  

Порівняно з аналогічним періодом минулого року на 24% зросла сума сплати єдиного податку. Так, з початку року малий та середній бізнес спрямував до місцевих скарбниць 2,1 млрд грн. При цьому сума додаткових надходжень складає 395 мільйонів гривень.  

Від плати за землю за січень – вересень 2021 року до бюджетів громад надійшло 1,2 млрд грн з темпом приросту до відповідного періоду 2020 року 5% та додатковою сумою 56 млн грн.

З реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів бюджети отримали 499 млн грн акцизного податку. Це на 26% або 104 млн грн більше за суму, сплачену у січні-вересні минулого року.  

Сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки забезпечила надходження на суму 486 млн грн. Такий показник на 37% або 132 млн грн більше, аніж у відповідному періоді 202 року.  

Власники елітних автомобілів сплатили 8 мільйонів гривень транспортного податку.