Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгівля рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, повинна здійснюватися за наявності відповідних ліцензій

, опубліковано 09 листопада 2021 о 12:38

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня 2021 року положення стосовно ліцензування оптової та роздрібної торгівлі застосовуються  також до рідин, які використовуються в  електронних сигаретах. Про це нагадала заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська.

"Торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, з 01 січня 2021 року підприємці мають здійснювати виключно  за наявності відповідних ліцензій – ця норма передбачена чинним законодавством" - зазначила Буділовська. 

Нагадаємо, що ст.15 Закону України  № 481 встановлено, що  оптова торгівля на території України алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами, можуть здійснюватися суб’єктами господарювання  всіх форм власності за наявності у них ліцензій.

Звертаємо увагу,  що з 01 січня 2021 року  набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України  від 23.12.2020 року №1308  «Про внесення змін до постанови  Кабінету Міністрів України  від 5 серпня 2015р. №609», якою внесено зміни до переліку органів ліцензування.

З 01 січня 2021 року територіальні органи ДПС  оформляють та видають  ліцензії :

- на оптову торгівлю спиртом етиловим, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються  в електронних сигаретах, і пальним;

- на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються  в електронних сигаретах, та пальним;

- на зберігання пального.