Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Забезпечте собі гарантію державного соціального захисту: працюйте офіційно!

, опубліковано 10 листопада 2021 о 10:38

Головне управління ДПС у Київській області нагадує про необхідність дотримання роботодавцями та найманими працівниками  законодавства про працю та зайнятість населення та  інформує громадян, що офіційне працевлаштування з виплатою легальної заробітної плати, з якої сплачено  податки та внески до бюджету,   мають ряд беззаперечних переваг для найманих працівників.

Легальна робота - це стабільна заробітна плата сьогодні  та право на державні соціальні виплати у майбутньому: пенсійне забезпечення, оплата листів непрацездатності, оплачувана відпустка, у тому числі по догляду за дитиною, отримання допомоги по безробіттю, тощо.

Лише офіційне працевлаштування та отримання легальної заробітної плати   гарантує працівникам державний соціальний захист.

Зауважимо, що перевірками дотримання вимог законодавства про працю досить часто встановлюються випадки «стажування» працівників без оформлення трудових відносин.

Завертаємо увагу, що стажування без оформлення трудових відносин є порушенням трудового законодавства, за яке порушникам загрожує штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат – 60 000 гривень.