Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Київщини платники спрямували більше 555 млн грн акцизного податку, - Валерія Буділовська

, опубліковано 10 листопада 2021 о 10:43

«За 10 місяців поточного року з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 555,4 млн грн», - повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська. «За цей період підприємці збільшили відрахування акцизного податку до казни громад Київщини на 25% або 112 мільйонів гривень порівняно з відповідним показником минулого року».

Окремо Валерія Буділовська повідомила, що Державна податкова служба додала у перелік сервісів новацію, створену для  зручності, зменшення часових витрат та уникнення помилок. «Наразі платники акцизного податку при складанні розрахунків коригування до акцизної накладної можуть скористатися остаточним розрахунком по акцизній накладній». 

Державна податкова служба повідомляє, що скористатись новим сервісом можна наступним чином. Для цього заходимо в Електронний кабінет та відкриваємо режим «ЄРАН». Після цього обираємо «Візуалізація остаточного розрахунку по акцизній накладній» та вказуємо реквізити акцизної накладної. У результаті на екрані буде відображено інформацію про залишок суми акцизного податку по зареєстрованій акцизній накладній з урахуванням усіх розрахунків коригування до неї. 

Головне управління ДПС нагадує, що при продажу товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, суб’єкти господарювання зобов’язані провести розрахункові операції на повну суму покупки через РРО або ПРРО, та видати розрахунковий документ у  паперовій та/або електронній формі.