Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бізнес спільноти Київщини доєдналось 18 тисяч платників, - Олена Виноградова

, опубліковано 23 листопада 2021 о 10:41

Як зазначила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова, наразі у територіальних органах столичного регіону обліковується 189516 платників. Із них 80,2 тисяч юридичних осіб та 109,2 тисяч фізичних осіб – підприємців. Приріст до показника відповідного періоду 2020 року становить 5,2% або 9448 платників.

«Позитивна динаміка росту спостерігається у кількості суб’єктів господарювання, які розпочали свою власну справу. Наразі це більше 18 тисяч підприємців. Підкреслю, що такий показник перевищує кількість тих, хто вирішив припинити підприємницьку діяльність», - зазначила Виноградова. Так, за десять місяців поточного року припинили державну реєстрацію 9594 СГД, що на 1132 платника менше, аніж у відповідному періоді 2020 року.

Стабільна збільшення є також і в кількості платників єдиного соціального внеску: реєстр налічує майже 275 тисяч платників: на 8% або 21 тисячу більше минулорічного показника.

ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що новостворені установи та організації для отримання статусу неприбуткової організації мають подати заяву за формою №1-РН державному реєстратору під час проведення реєстраційних дій або до податкової служби за основним місцем обліку. Порядком ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затвердженого постановою КМУ від 13.07.2016 р. №440 визначено, що крім заяви надаються копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», а житлово-будівельні кооперативи також засвідчені підписом керівника або представника такого кооперативу та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом. Неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня, відповідно до закону подають разом із реєстраційною заявою за формою 1-РН згідно з додатком 1 засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документа, який підтверджує включення до організації вищого рівня та надає право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.