Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЮО – платники податків, щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення, не мають права уточнювати показники раніше поданої звітності

, опубліковано 13 грудня 2021 о 11:30

Головне управління ДПС у Київській області  нагадує платникам податків, що у разі самостійного виявлення  у майбутніх податкових періодах, з урахуванням строків давності, встановлених ПКУ, помилок, що містяться у раніше поданих податкових деклараціях, такі платники  зобов’язані надіслати уточнюючий розрахунок до податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

Звертаємо увагу, що підставами для припинення податкового обов’язку, крім його виконання, є ліквідація юридичної особи –  п.п. 37.3.1 п. 37.3 ст. 37 ПКУ.

Отже, право подавати податкову звітність і, відповідно, вносити до неї зміни в порядку, визначеному ст. 50 ПКУ, надано виключно зареєстрованим платникам податку, тому юридичні особи – платники податків, відносно яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності не мають права уточнювати показники у раніше поданій звітності, у тому числі шляхом подання уточнюючого розрахунку.