Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Популярність туристичних локацій Київщини принесла бюджетам громад більше 15 млн грн

, опубліковано 21 січня 2022 о 12:01

Порівняно з показником 2020 року, надходження туристичного збору до місцевих бюджетів у 2021 році зросли більш ніж у двічі. Так, за інформацією начальника ГУ ДПС у Київській області Олени Виноградової, за минулий рік до скарбниць територіальних громад надійшло 15,3 млн грн, що на 56% або 5,5 млн грн більше. Найбільші суми туристичного збору забезпечили платники Бучанського району – 9,3 млн грн, Бориспільського та Вишгородського – 2,5 та 1,4 млн грн відповідно. 

Нагадаємо, податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал. Сплачувати можна авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому - до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

Податкові агенти, які сплачують збір авансовими внесками, відображають у податковій декларації за звітний (податковий) квартал суми нарахованих щомісячних авансових внесків. Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується такими податковими агентами у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.