Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сьогодні відбувся кущовий семінар для бізнес-спільноти Білоцерківського району на актуальну тему застосування РРО та / або ПРРО

, опубліковано 26 січня 2022 о 14:56

В рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо порядку застосування суб’єктами господарювання РРО та/або ПРРО, фахівці Головного управління ДПС у Київській області провели семінар для платників податків Білоцерківського району, які здійснюють розрахункові операції та зобов’язані застосовувати під час проведення розрахунків реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Зустріч була побудована на тісній взаємодії спікерів та учасників. Платники активно ставили запитання щодо реєстрації та використання РРО, готівкових та безготівкових операцій, нюансів інтернет-продажу та використання сучасних онлайн систем оплати, обліку товарних запасів та програмування товарів.

Податківці, зокрема, наголосили, що вимоги про застосування РРО не змінюють базових критеріїв застосування спрощеної системи оподаткування та не встановлюють для платників єдиного податку нових вимог щодо будь-якої обов’язкової форми обліку товарів. Виключенням є торгівля технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами, ювелірними виробами, підакцизними товарами, тощо.