Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

01 березня 2022 року спливає термін дії пільгової ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, встановленої для об’єктів декларування, що знаходяться за кордоном

, опубліковано 22 лютого 2022 о 15:29

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що 01 березня 2022 року закінчується термін застосування пільгової ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначеної у розмірі 7% щодо об’єктів декларування, розміщених (зареєстрованих) за кордоном.

Так, пунктом 19 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, встановлено, що тимчасово з 01 вересня 2021 року по 01 березня 2022 року ставка Збору, визначена п.п. 8.2 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, застосовується у розмірі 7 %.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 % із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Принагідно нагадаємо, що сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих активів обчислюється шляхом застосування до бази для нарахування Збору, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, таких ставок:

- 5% для активів, розміщених в Україні (6% альтернативна)

- 9% для закордонних активів (11,5% альтернативна)

- 2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП (3% альтернативна).

Звертаємо увагу, що альтернативні ставки застосовуються у разі обрання платником можливості сплатити податкове зобов’язання (суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування) трьома рівними частинами щорічно:

-першу частину - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації,

-другу частину - до 01 листопада 2023 року,

-третю частину - до 01 листопада 2024 року.