Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Довідка нерезиденту про сплачений ним податок в Україні

, опубліковано 08 липня 2022 о 14:06

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що процедура видачі довідки юридичній або фізичній особі, яка не є резидентом України та отримує доходи з джерелом їх походження з України визначена Порядком видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 03.12.2012 №1264, зареєстрованим у Мін`юсті України 24.12.2012 за № 2155/22467 .

Довідка видається органом ДПС за місцезнаходженням/місцем проживання резидента чи постійного представництва нерезидента, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом походження з України.
Довідка чи обґрунтована відмова у її видачі видається на бланку органу ДПС за підписом керівника органу ДПС протягом 5-ти робочих днів від дати одержання письмового звернення нерезидента або уповноваженої ним особи.

Звернення нерезидента про надання довідки надсилається у письмовій формі до відповідного податкового органу безпосередньо або через особу, що здійснює виплату на користь нерезидента доходів з джерелом їх походження з України, або через уповноважену особу, яка повинна підтвердити свої повноваження.