Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ФОП - платник ЄП зобов’язаний перейти на загальну систему оподаткування у разі здійснення видів діяльності, не зазначених в облікових даних та в Реєстрі платників ЄП

, опубліковано 03 серпня 2022 о 13:23

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що   відповідно до п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до Реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про платника єдиного податку, зокрема види господарської діяльності.

У разі здійснення видів діяльності, не зазначених у Реєстрі платників єдиного податку, платник єдиного податку зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ,  з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності – п.п. 7 п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

Тобто, ФОП – платник єдиного податку не має права здійснювати в межах підприємницької діяльності види діяльності, не зазначені у його облікових даних.

ФОП – платник єдиного податку, що здійснює види діяльності, не зазначені в її облікових даних та в Реєстрі платників єдиного податку, у тому числі, якщо договір укладається від імені суб’єкта господарювання з іншим суб’єктом господарювання, зобов’язана перейти на сплату інших податків і зборів (загальна система оподаткування) з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалися види діяльності, які не зазначені в його облікових даних та реєстрі платників єдиного податку.