Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині сьогодні відбулася чергова зустріч керівного складу податкової служби області з Асоціацією фермерів та приватних землевласників Київської області з питання реєстрації ПН/РК

, опубліковано 03 серпня 2022 о 17:34

Сьогодні, 3 серпня 2022 року, в ГУ ДПС у Київській області відбулась зустріч  керівного складу податкової служби Київщини з представниками аграрного сектору, зокрема, членами Асоціації фермерів та приватних землевласників пристоличного регіону. Участь у заході взяла в.о. начальника податкової служби області Юліана Козаченко, начальник з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Данило Карпусенко та начальник управління оподаткування юридичних осіб Антоніна Вагилевич.

Лейтмотивом зустрічі стало питання реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН.

Представники аграрного сектору економіки підкреслили визначальну роль сільськогосподарського товаровиробництва у складних  умовах  воєнного стану, та висловили своє бачення проблеми  щодо блокування реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування.

Зі свого боку, податківці детально пояснили причини зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, наголосивши, що ключовими є боротьба з фіктивними операціями і так званими податковими  «скрутками». Під час зустрічі фахівці проаналізували конкретні ситуації, що склалися у  присутніх на ній аграріїв, задля з’ясування причин блокування реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, надавши рекомендації щодо коректного складання таблиць даних платника та надання підтверджуючих документів. Окремо Юліана Козаченко зазначила, що податкова служба готова до продовження співпраці з аграріями у контексті проведення спільних заходів, зокрема, консультативного та роз’яснювального характеру з метою максимального розуміння суб’єктами господарювання податкового законодавства в частині реєстрації податкових накладних.