Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних автомобілів спрямували до скарбниць громад Київщини 4,4 млн грн транспортного податку

, опубліковано 15 вересня 2022 о 10:14

«Власники елітних автомобілів спрямували до скарбниць громад Київщини 4,4 млн грн транспортного податку. У розрізі категорій платників юридичні особи сплатили 3,7 млн грн, а фізичні особи, у свою чергу, - 0,7 млн грн», - повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко.

 

Читати також: Плата за землю забезпечила місцевим бюджетам Київщини 786 млн грн

 

Для інформування платників щодо особливостей порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків ДПС розроблені відповідні презентаційні матеріали.

 

Найбільші суми надійшли від платників таких громад:

-  Броварська міська ТГ (Броварський район) – 0,5 млн грн;

        - Дмитрівська сільська ТГ (Бучанський район) – 0,5 млн грн;

- Борщагівська сільська ТГ (Бучанський район) – 0,4 млн грн;

- Білоцерківська міська ТГ (Білоцерківський район) – 0,2 млн грн;

- Васильківська міська ТГ (Обухівський район) – 0,2 млн грн.

 

Нагадаємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідають таким умовам: з року випуску легкового автомобіля минуло не більше 5-ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Раніше ми повідомляли, що до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки не включаються доходи у вигляді суми коштів чи безоплатно наданих товарів (послуг), що надані за рахунок бюджетних коштів іноземних держав та їх державних фондів такому платнику податків та членам його сім’ї першого ступеня споріднення як особам, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України і скористалися правом на тимчасовий захист відповідно до законодавства такої іноземної держави.