Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

, опубліковано 20 вересня 2022 о 12:18

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що    відповідно до п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України, податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:    

-         фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

-         юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Підпунктом 266.9.1 п.266.9  ст. 266 ПКУ встановлено, що фізичними особами у сільській та селищній місцевості податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, може сплачуватися через каси сільських (селищних) рад або рад ОТГ за квитанцією про приймання податкових платежів.

Форму квитанції про прийняття податків і зборів, що може використовуватись фізичними особами у сільській (селищній) місцевості для сплати податків і зборів, у тому числі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, через каси сільських (селищних) рад, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 714 «Про затвердження форми Квитанції про прийняття податків і зборів».

     Залишаємось на зв’язку:

-         Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

-         Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

-         Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

-         Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua