Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація ПН/РК, складених платником податків, який відповідає хоча б одному показнику, за яким визначається позитивна податкова історія

, опубліковано 23 вересня 2022 о 11:47

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу платників податків, що відповідно до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затвердженому Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165, у разі, якщо за результатами автоматизованого моніторингу ПН/РК встановлено, що відображена в них операція відповідає хоча б одному критерію ризиковості здійснення операції, реєстрація таких ПН/РК зупиняється, за виключенням ПН/РК, складених платником податків, який відповідає хоча б одному показнику, за яким визначається позитивна податкова історія,

Розраховані показники позитивної податкової історії та інформацію щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено,  платник податків отримує через  Електронний кабінет.

Нагадаємо, що позитивна податкова історія платника ПДВ визначається за такими показниками:

- Обсяг постачання, зазначений в зареєстрованих ПН/РК у поточному місяці, з урахуванням поданої для реєстрації ПН/РК < 500 тис.грн. та обсяг постачання товарів/послуг, зазначений у них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем, не перевищує 50 тис.грн., та керівник платника є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у 3-ох (включно) платників податку.

Здійснюється на постійній основі протягом будь-яких 4-ох звітних місяців з останніх 6-ти місяців реєстрація ПН/РК на постачання товарів/послуг за одним і тим самим кодом товару/послуги згідно з УКТЗЕД/Державним класифікатором продукції та послуг.

- Залишкова вартість ОЗ у платників податку на прибуток на кінець звітного періоду більше 5,0 млн. грн. та відображена у звітності, граничні строки подання якої передують календарному дню розрахунку цього показника, за умови, що з початку попереднього року керівник та засновник не змінювалися.

- Площа наявних у власності (право власності/користування) орендованих земельних ділянок становить не менше 200 га включно або орендованих земельних ділянок комунальної або державної власності - не менше 0,5 га станом на 01 січня поточного року, що задекларовані до 20 лютого поточного року та за які сплачено плату за землю у встановлені строки.

- Сплачено ЄВ на одного працюючого, у 2 рази більше від суми ЄВ з мінімальної заробітної плати за останні 12 місяців, за умови, що з початку попереднього року керівник та/або засновник не змінювалися та середньомісячна чисельність працюючих за останні 12 місяців становить не менше 5-ти осіб.

- Загальна сума сплачених у попередньому звітному році ЄВ та податків і зборів, платником та його відокремленими підрозділами, якими подано ПН/РК для реєстрації, є  більше 10,0 млн. грн.

Залишаємось на зв’язку:

Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast