Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Водокористувачі Київщини спрямували до Зведеного бюджету 81,7 млн грн рентної плати за спецвикористання води

, опубліковано 26 вересня 2022 о 15:22

До Зведеного бюджету водокористувачі Київщини спрямували 81,7 млн грн рентної плати за спеціальне використання води. Про це повідомила Юліана Козаченко, в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області.

Читати також: Уникнення ТОП – 10 помилок при заповненні Звіту про контрольовані операції

Наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225 затверджено Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, який зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Нагадуємо, що частинами другою та третьою ст. 42 Водного кодексу України встановлено, що водокористувачі можуть бути первинними та вторинними.

Пунктом 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України визначено таких платників рентної плати за спеціальне використання води:

- первинні водокористувачі – СГ незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також ФОП, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів;

- СГ незалежно від форми власності: ЮО, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення ЮО, постійні представництва нерезидентів, а також ФОП, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Раніше ми повідомляли, що  платник ПДВ, який подав до податкового органу Таблицю даних, у якій помилково не зазначив окремі види діяльності та відповідно коди товарів згідно УКТЗЕД та коди послуг згідно ДКПП, може повідомити таку інформацію подавши нову Таблицю, в якій зазначено такі види діяльності та відповідно коди товарів згідно УКТЗЕД та коди послуг згідно ДКПП.