Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які CГ звільняються від обов’язку ведення обліку товарних запасів

, опубліковано 23 січня 2023 о 14:28

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що ведення обліку товарних запасів, або якогось іншого додаткового обліку, не передбачено для платників єдиного податку І групи.

Обов’язок суб’єктів господарювання вести у порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, які відображені в такому обліку, встановлений пунктом 12 ст.3 Закону України №265. Порядок та форма обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, встановлюються Міністерством фінансівУкраїни.

ФОП, які є платниками єдиного податку ІІ-ІУ груп, та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння), не зобов’язані вести облік товарних запасів а також підтверджувати облік та походження товарів документами.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast