Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальне забезпечення платники Київщини спрямували 2,7 млрд грн Єдиного внеску

, опубліковано 06 березня 2023 о 16:47

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліани Козаченко, за період січень-лютий 2023 року платники Київщини забезпечили 2,7 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За наданою інформацією, темп приросту до відповідного періоду 2022 року складає 21%, що у грошовому вираженні дорівнює 467 млн грн додаткових коштів. 

Нагадуємо, що стандартна ставка єдиного становить 22% до визначеної законом бази нарахування єдиного внеску (з урахуванням обмежень у вигляді мінімального страхового внеску та максимальної бази нарахування єдиного внеску). 

Проте, є випадки, коли як ставка, так і розмір єдиного внеску в цілому може відрізнятися: 

• для роботодавців, у яких працюють особи з інвалідністю – 8,41%; 

• для підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю, зокрема товариств УТОГ та УТОС, в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці – 5,3%; 

• для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці – 5,5%.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot»