Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 15 тисяч консультацій надали податківці Київщини з початку року

, опубліковано 16 березня 2023 о 13:39

У 2023 році гарячі лінії ГУ ДПС  продовжують свою роботу, яка була розпочата на допомогу платникам з початком військового вторгнення на територію України. Щодня ми отримуємо безліч дзвінків від платників податків – юридичних та фізичних осіб-підприємців, а також громадян, які телефонують за отриманням консультацій з питань податкового законодавства і з початку року встигли надати більше 15 тисяч консультацій. З-поміж найпоширеніших запитань – питання реєстрації та зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, подачі звітності в електронному вигляді, реєстрація волонтерів через Електронний кабінет платника,  уточнення інформації щодо помилково сплачених коштів, нарахування та сплата майнових податків суб’єктами господарювання та мешканцями пристоличного регіону, а також з питань декларування доходів громадянами.  

Нагадаємо, гарячі лінії працюють щодня з 8:00 до 17:00 з перервою з 12:00 до 13:00, а дізнатися контактні номери можна за посиланням https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Для оптимізації консультативної підтримки та діалогу з громадськістю й бізнес-спільнотою, у ГУ ДПС у Київській області запроваджено Комунікаційну платформу, на яку з початку року звернулось більше 500 підприємців, асоціацій, спілок, громадських об’єднань, які представляють інтереси платників податків. З початку року ми вже провели понад 100 заходів, під час яких роз’яснювали учасникам питання податкового законодавства, які зокрема, стосувались адміністрування податку на додану вартість, подання звітності, нарахування та сплати земельного податку юридичними особами, а також реєстрації та зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.  

Для оперативності взаємодії ми створили окрему скриньку kyivobl.ikc@tax.gov.ua.

Надсилайте на цю адресу свій запит або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку. Після того, як ми отримаємо вашого листа, з вами зв’яжеться координатор платформи для визначення формату відповіді та дати проведення зустрічі з відповідальними особами структурних підрозділів Головного управління ДПС у Київській області.   

 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast
Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua
Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot»