Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання копій документів та письмових пояснень щодо підтвердження інформації, зазначеної в ПН/РК реєстрацію якої в ЄРПН зупинено

, опубліковано 17 березня 2023 о 13:41

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення щодо підтвердження інформації, зазначеної в такій  ПН/РК, для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/ відмову в реєстрації ПН/РК  в ЄРПН.

Письмові пояснення та копії документів, зазначені у п. 5 Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2019  №520, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 13.12.2019 за №1245/34216, зі змінами, внесеними Наказом Міністерства фінансів №19 від 12.01.2023, платник податку має право подати до контролюючого органу протягом 365 календарних днів, які настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного у ПН/РК.

Повідомлення формується через електронний кабінет або програмне забезпечення, яке платник використовує для подання звітності до контролюючих органів в електронному вигляді. Нагадуємо, що відповідно до п.п.69.9 п.69 підрозділу 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи з особливостями, визначеними цим підпунктом.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast