Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи управління з питань запобігання та виявлення корупції впродовж січня - грудня 2022 року

, опубліковано 26 січня 2023 о 14:52

Упродовж звітного періоду співробітниками управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Київській області (далі – ГУ ДПС) організовано та проведено понад 430 організаційно - роз’яснювальних заходів. Також проведено понад 1000 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим працівникам і структурним підрозділам ГУ ДПС, у тому числі з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, опрацьовано 186 повідомлень  працівників ГУ ДПС. За кожним повідомленням застосовано заходи зовнішнього врегулювання.

Співробітниками управління з питань запобігання та виявлення корупції  забезпечено розгляд 23 звернень, повідомлень громадян, юридичних та фізичних осіб платників податків щодо можливих порушень працівниками ГУ ДПС вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 51 перевірочного заходу (перевірки, службові розслідування, дисциплінарні провадження). За їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4-х працівників ГУ ДПС. Також 3 матеріали направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 
2 інформування за встановленими фактами неподання електронної декларації та несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані  (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС).

Правоохоронними органами за матеріалами управління з питань запобігання та виявлення корупції стосовно 3-х працівників ГУ ДПС складено 
5 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень в частині порушення вимог обмежень пов’язаних з одержанням подарунків (ст.172-5 KУпAП) та в частині порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.172-7 KУпAП).