Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовження зустрічей щодо легалізації трудових відносин та підвищення рівня заробітної плати в Борисполі

, опубліковано 20 червня 2023 о 12:58

Відбулися наступні заплановані робочі зустрічі з керівниками та бухгалтерами підприємств за участі начальника Бориспільського відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Олександра Кравченка  щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати не нижче середньої по регіону.

Зокрема, він акцентував увагу на необхідності підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам, що сприятиме підвищенню їх рівня соціального захисту, збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Так, знову заслухали керівників підприємств Бориспільського району, які допустили порушення трудового законодавства щодо нарахування заробітної плати найманим працівникам нижче або на рівні законодавчо встановленого мінімального розміру.

Олександр Кравченко звернувся до суб’єктів господарювання та наголосив на необхідності дотримання умов чинного законодавства про працю, зокрема, в частині належної реєстрації підприємницької діяльності, оформлення трудових відносин, дотримання соціальних гарантій з виплати заробітної плати. Адже саме ці чинники впливають на соціально-економічний розвиток територій та добробут громадян.