Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для отримання відповідей на конкретні ситуативні запитання стосовно конкретних операцій, платники можуть звернутися до податкових органів щодо надання індивідуальної податкової консультації

, опубліковано 07 серпня 2023 о 11:56

Головне управління ДПС у Київській області інформує платників податків, що відповідно до абзацу першого п. 52.1 ст. 52 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючий орган, визначений п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ (ДПС, її територіальні органи), за зверненням платників податків у паперовій або електронній форм, надають їм безоплатно індивідуальні податкові консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на такий контролюючий орган, протягом 25 календарних днів,  наступних за днем отримання такого звернення даним контролюючим органом.

Уповноважена особа центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, може прийняти рішення про продовження строку розгляду звернення на отримання індивідуальної податкової консультації понад 25-денний строк, але не більше 15 календарних днів, та письмово повідомити про це платнику податків у паперовій або електронній формі до закінчення строку, визначеного абзацом першим цього пункту (абзац дев’ятий п. 52.1 ст. 52 ПКУ).

Пункт 52.4 ст. 52 ПКУ визначає, що індивідуальні податкові консультації надаються:
 - в усній формі – контролюючим органом, визначеним п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, а також державними податковими інспекціями;

- у паперовій та електронній формах – контролюючим органом, визначеним п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, крім державних податкових інспекцій.

Отже, для отримання відповідей на конкретні ситуативні запитання, що стосуються конкретних операцій, платникам необхідно звернутися відповідно до ст. 52 ПКУ до контролюючих органів з наданням відповідних первинних документів.

ГУ ДПС у Київській області інформує, що з 01 серпня 2023 року для платників податків та контролюючих органів  відновлено перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншими законодавством, зокрема, строків надання індивідуальних податкових консультацій, розгляду скарг платників податків, надання платниками податків відповідей на запити контролюючих органів – п.69.9 підрозд.10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (зі змінами. внесеними Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ).

 Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua  

 Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

 області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast