Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з громадськістю на Бучанщині

опубліковано 07 серпня 2023 о 12:05

Начальниця Бучанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Тетяни Єфременко провела зустріч з громадськістю Бучанської ОТГ щодо нарахування та строків сплати  мінімального податкового зобов’язання(Далі МПЗ).

Під час зустрічі говорили про поняття загального МПЗ фізичним особам власників сільськогосподарських угідь та користувачів земель, що розташовані за межами населених пунктів, а також у їх межах.; про порядок обчислення МПЗ; про умови звільнення та строки сплати МПЗ для фізичних осіб у 2023 році за 2022 рік.

Окремо, посадовець розповіла, що для платників податку - власників сільськогосподарських угідь, визначення мінімального податкового зобов’язання здійснює контролюючий орган за податковою адресою таких фізичних осіб до 1 липня року, наступного за звітним. При цьому МПЗ обчислюється на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та/або на підставі оригіналів чи належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема документів, що підтверджують право власності/користування. Платник податку отримавши податкове повідомлення-рішення з детальним розрахунком суми МПЗ сплачує податок протягом 60 днів. На всі питання було надано вичерпну відповідь

Залишаємось на зв’язку: 

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua  

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast