Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині в черговий раз припинено незаконну діяльність з реалізації алкогольних напоїв без дотримання норм законодавства

, опубліковано 13 листопада 2023 о 14:40

Головне управління ДПС у Київській області наголошує, що ліцензія —це дозвіл на проведення діяльності, яку контролює держава. Видаючи ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, держава дає громадянам певні гарантії: що його неповнолітній дитині не продадуть алкоголь, а придбаний алкоголь, у передбачений законом спосіб, буде якісним. 

В черговий раз джерелом інформації про порушників діючого податкового законодавства у сфері реалізації підакцизної продукції став майданчик в інтернеті. 

Подальшим доперевірочним аналізом встановлено, що псевдопідприємці, використовуючи засоби електронної комерції та декілька мережевих магазинів на території Київщини налагодили продаж алкогольних напоїв та супутніх товарів нехтуючи вимогами діючого законодавства.

Одночасне проведення контрольно-перевірочних заходів, співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Київській області, за адресами розташування мережевих магазинів, забезпечило можливість задокументувати непоодинокі факти продажу алкогольних напоїв без відповідної ліцензії, без застосування РРО та належного ведення обліку товарних запасів, а також використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин. 

До порушників у терміни, визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції в сумі 436,5 тис. гривень. 

Водночас, співробітниками Національної поліції у Київській області з незаконного обігу вилучено алкогольні напої в асортименті на суму понад 390 тисяч гривень.

Наразі податкове законодавство передбачає, що легальна торгівля у кілька разів дешевша, ніж фінансові санкції, які доведеться сплатити, якщо буде встановлено факт продажу підакцизної продукції без ліцензій.