Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Команда ДПС взяла участь у практичному семінарі з питань трансфертного ціноутворення та адміністративного співробітництва з ПДВ

, опубліковано 28 листопада 2023 о 16:08

У рамках проєкту Академії державного управління Східного партнерства команда ДПС взяла участь у тижневому практичному семінарі на тему: «Трансфертне ціноутворення та адміністративне співробітництво з ПДВ».

Фахівці податкових служб України, Молдови та Грузії обмінялись досвідом зі специфіки реалізації процедури укладання договорів попереднього узгодження ціни (АРА), поділились методологією перевірки трансфертних цін, розглянули практичні кейси щодо операцій з нематеріальними активами, фінансовими операціями, внутрішньогруповими послугами.

У контексті руху України та інших країн-учасниць семінару до Європейського Союзу було розглянуто особливості адміністративного співробітництва органів країн ЄС у боротьбі з шахрайством у сфері ПДВ, виявленні та протидії «карусельних» шахрайських схем за допомогою доступних інструментів та баз даних.

В умовах розвитку інформаційних технологій та швидкої обробки інформації особливу увагу було приділено обміну податковою інформацією за запитом та автоматизованому обміну.

Крім того, фахівці канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща та експерти провели для учасників практичні заняття з етики на державній службі, протидії корупції на національному рівні.

ДПС цінує підтримку Міністерства фінансів, Національної податкової адміністрації та Національної школи державного управління Республіки Польща та висловлює свою вдячність за організацію та проведення такого заходу.