Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Білоцерківщині відбулась зустріч з волонтерами

опубліковано 19 травня 2023 о 13:58

На Білоцерківщині пройшла зустріч податківців територіальних підрозділів ГУ ДПС у Київській області з представниками громадськості. Темою обговорення стали актуальні питання обліку та оподаткування діяльності волонтерів та волонтерських організацій.

На заході були присутні голова Громадської організації «Білоцерківський навчально-волонтерський центр» Олександр Мамалига, голова Благодійної організації «Орден Милосердя» Людмила Яценко та директор Ірина Степаненко, очільник Управління освіти і науки БМР Юрій Петрик. 

На початку зустрічі начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Ірина Миронець подякувала всім присутнім за їх активну життєву позицію, турботу, підтримку армії та людей, які опинилися в скрутній ситуації та постраждали від збройної агресії росії.

У ході зустрічі наголосила, що для роботи у правовому полі при зборі коштів на рахунки фізичних осіб, необхідно внести відомості про фізичну особу-волонтера до Єдиного Реєстру волонтерів – базу даних осіб, які допомагають захисникам і постраждалим громадянам нашої країни з 2014 року. Такі кроки нададуть можливість не включати до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку суму (вартість) благодійної допомоги за умови дотриманням норм пп.165.1.54 статті 165 Податкового кодексу України.

Окремо зупинились на порядку та способах подання Заяви про внесення до Реєстру волонтерів фізична особа (№ 1-РВ) та надала учасникам заходу практичну допомогу по її заповненню. 

Зустріч пройшла в активному діалозі, під час якого присутні отримали фахові відповіді на свої численні запитання.