Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податок на прибуток для сільськогосподарських товаровиробників на зустрічі в Борисполі

опубліковано 22 травня 2023 о 14:58

Минулого тижня у Бориспільському відділі податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч з платниками податку на прибуток - сільгоспвиробниками за участі начальниці відділу Наталії Дігтяр.

Під час заходу обговорили  податкові (звітні) періоди для податку на прибуток підприємств. Фахівець податкової повідомила, що якщо підприємство, основною діяльністю якого є виробництво сільськогосподарської продукції, обирає річний податковий  період з податку на прибуток, який починається з 1 липня минулого звітного року і закінчується 30 червня поточного звітного року, то такий платник податку подає Податкову декларацію за такий податковий період протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року.

Наталія Дігтяр зазначила, що під оподаткування податком на прибуток підпадають ті підприємства-сільгоспвиробники, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, належать підприємства, дохід яких від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва за попередній податковий (звітний) рік перевищує 50 відсотків загальної суми доходу. Також важливим є те, що  податкова декларація з податку на прибуток розраховується наростаючим підсумком. 

Крім того, Наталія Дігтяр спільно з платниками податків обговорили нагальні питання ведення обліку для цілей оподаткування податком на прибуток, можливі помилки у звітності та їх виправлення, шляхів погашення заборгованості.