Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як в Електронному кабінеті створюється податкова декларація платника єдиного податку - ФОП

, опубліковано 08 лютого 2021 о 13:16

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що 01 січня 2021 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578» (далі - Наказ № 752), згідно з яким внесено зміни, зокрема, до форми податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 зі змінами та доповненнями (далі - Декларація).

Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця за оновленою формою, у редакції Наказу № 752, подається за податкові звітні періоди 2021 року (п. 2 Наказу № 752).

Звертаємо увагу на можливість створення, редагування, підписання та надсилання податкової звітності засобами електронного зв’язку, яка надається платникам податків у режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.
У відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову допомогу щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».

У режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати, зокрема, наступні форми Декларації:

-за кодом форми F0103306;

-за кодом форми F0103404 (річна - для платників єдиного податку першої та другої груп).

При формуванні Декларації користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми» та обирає необхідну форму податкової декларації (наприклад, F0103306) за звітний період, щодо якого здійснюється звітування. У наступному вікні обирає «стан документа» та відповідний територіальний орган ДПС: «регіон», «район».