Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова «гаряча лінія»: Громадяни запитували - Бучанські податківці відповідали

опубліковано 18 січня 2023 о 16:16

Днями у Бучанському відділі податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на  тему: «Особливості проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Актуальні питання кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування». На запитання платників відповідала начальниця відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних  перевірок управління ГУ ДПС у Київській області Тетяна Єфременко.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачів цікавили  різні питання, що стосуються особливостей кампанії «Декларування -2023», але найбільше запитань надійшло щодо податкової амністії, а саме, щодо об’єктів декларування, термінів подання декларації, порядку її заповнення та інше.  Було наголошено,  що громадянам України надається право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, з яких не були сплачені податки і збори до 01 березня 2023 року, без зазначення джерела походження задекларованих активів. У добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Під час спілкування, в рамках інформаційної кампанії «Декларування-2023» Тетяна Єфременко наголосила, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Посадовець розповіла які громадяни мають задекларувати доходи та зазначила види доходів, які підлягають декларуванню. Також інформувала громадян, що з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

В ході телефонної розмови платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді всі запитання, які їх цікавили.

 Бучанський відділ податків і зборів
з фізичних осіб та камеральних перевірок