Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році – на «гарячій лінії» в Борисполі

опубліковано 10 квітня 2023 о 11:53

Сьогодні відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участі начальника Бориспільського відділу адміністрування податків з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Олександра Кравченка щодо особливостей проведення кампанії декларування 2023.

Олександр Кравченко надав платникам роз’яснення щодо основних випадків та строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи, термінів сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Так, він зазначив, що процедура декларування доходів пов’язана із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України, згідно з яким громадяни зобов’язані задекларувати доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2022 року податок не утримувався або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку. Термін подання декларації до податкового органу - до 1 травня 2023 року за місцем реєстрації платника. Наголосив, що фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2022 року податкову декларацію можуть подавати протягом всього року.

Надаючи відповіді на запитання громадян, Олександр Кравченко акцентував на тому, що обов’язково мають задекларувати свої доходи за 2022 рік громадяни, які одержували іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, прибутки від продажу акцій та інших корпоративних прав, а також будь-які доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок. Крім того, звернув увагу на декларування доходів у вигляді заробітної плати або доходів за цивільно-правовими договорами, одержаних від двох і більше податкових агентів.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast
Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Бориспільський відділ адміністрування
податків з фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області