Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини взяли участь в онлайн конференції з питань декларування громадянами доходів

, опубліковано 25 квітня 2023 о 14:34

На запрошення Європейської бізнес асоціації податківці Київщини взяли участь в онлайн конференції, основною темою якої стали деталі декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Участь у заході взяла в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко, а також керівники відповідних управлінь податкової служби пристоличного регіону. Європейську бізнес асоціацію представила Наталія Артемчук, менеджер податкового та митного Комітету. 

У ході конференції говорили про основні види доходу, що підлягає декларуванню з подальшою сплатою податку на доходи фізичних осіб та військового збору, терміни сплати та способи подання декларації. Окремо податківці пояснили особливості декларування доходів, отриманих українцями за кордоном. Додатково фахівці служби розповіли про роботу податкових сервісів, зокрема, способи отримання довідки про доходи, про відсутність заборгованості зі сплати податків, а також довідки про статус податкового резидента. Приділили увагу і питанням апостилювання документів, які видаються Державною Податковою Службою.  

Юліана Козаченко зазначила, що незважаючи на надскладні умови, мешканці пристоличиного регіону активно звітують до податкової служби Київщини про свої доходи і вже подали 5 154 декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, зазначивши дохід на суму 2,5 млрд грн. З цих коштів до бюджету прогнозовано надійде майже 90 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 11,6 млн грн військового збору.  

“Враховуючи всю складність обставин, в яких наразі перебуває країна, ми вдячні фінансово дисциплінованим громадянам, котрі розуміють всю важливість сплати податків, за рахунок яких наповнюється бюджет, а отже і здійснюються видатки на захист України, її відбудову, соціальний та економічний розвиток”, - підкреслила Юліана Козаченко під час конференції.