Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи- контролери КІК звіт про КІК мають подати одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи

, опубліковано 29 квітня 2024 о 14:20

Головне управління  ДПС у Київській області нагадує фізичним особам -  контролерам КІК що 30 квітня 2024 року завершується кампанія подання контролюючими особами – фізичними особами Звітів про контрольовані іноземні компанії за 2022 та 2023 звітні періоди.   

Пунктом 54 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ встановлені  особливості застосування положень про оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії протягом перехідного періоду, зокрема, звіт про КІК має бути поданий контролюючими особами одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи: першим звітним (податковим) роком для звіту про контрольовані іноземні компанії є 2022 рік (якщо звітний рік не відповідає календарному року - звітний період, що розпочинається у 2022 році). Контролюючі особи мають право подати звіт про контрольовані іноземні компанії за 2022 рік до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2023 рік із включенням зазначеного у такому звіті скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії, що підлягає оподаткуванню в Україні, до показників відповідних декларацій за 2023 рік. При цьому штрафні санкції та/або пеня не застосовуються.

Відповідно до п.п. 49.18.4 п.49.18 ст. 49 ПКУ, декларації про майновий стан і доходи подаються за календарний рік – до 01 травня року, що настає за звітним.  Звіт подається за ідентифікатором форми: 

- F0108701/скорочений Звіт; 

- F0108601 (для фізичних осіб). 

Після подання контролюючою особою скороченого Звіту у встановлені законодавством строки, така особа зобов’язана подати повний Звіт до кінця календарного року, наступного за звітним (податковим) роком. 

До звіту про КІК в обов'язковому порядку додаються завірені належним чином копії фінансової звітності КІК, що підтверджують розмір прибутку КІК за звітний (податковий) рік. 

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області 
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast