Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бучанщина: Чергова онлайн-зустріч з громадськістю щодо отримання права на податкову знижку та переваги задекларованої найманої праці

опубліковано 14 червня 2024 о 16:12

Нещодавно, за участі в.о. начальника Бучанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Юліани Барановської відбулася онлайн-зустріч з громадськістю Бучанського району на тему: «Актуальні питання сплати задекларованих податків фізичними особами. Порядок отримання податкової знижки. Переваги оформлення трудових відносин». 

Під час заходу податківиця інформувала слухачів про порядок нарахування та сплати задекларованих податків фізичними особами. Також розповідала про порядок отримання права громадян на нарахування податкової знижки та алгоритм дій подання податкової декларації в електронному вигляді, нагадавши, що право на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки, визначено у ст. 166 Податкового кодексу України, де зазначено, що використати право на податкову знижку за витратами, понесеними протягом 2023 року, платник може впродовж поточного року, подавши податкову декларацію про майновий стан і доходи з додатком Ф3 та копіями підтверджуючих документів до 31 грудня 2024 року включно. 

Крім того, Юліана Барановська роз’яснила присутнім, що використання незадекларованої найманої праці має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців, зауваживши, що працівник без офіційного оформлення на роботу позбавляє себе соціальних гарантій.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Бучанський відділ податків і зборів з фізичних осіб