Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2019 році обсяг надходжень з ПДВ зріс більш ніж на третину, - Орест Вітик

, опубліковано 15 січня 2020 о 12:25

За підсумками 2019 року до Держбюджету платники Київщини перерахували 6,8 млрд грн ПДВ. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. «У попередньому році обсяг надходжень з ПДВ зріс більш ніж на третину порівняно з 2018 роком», - зазначає очільник податкової служби регіону. «Додатково підприємці пристоличного регіону забезпечили надходження до Державного бюджету у розмірі 1,7 мільярда гривень, а темп приросту дорівнює 34%». 

Крім цього, Вітик повідомив, що найбільші суми ПДВ сплатили підприємці, які ведуть діяльність на території Київо-Святошинського управління – 1,5 млрд грн, Бориспільського – 1,2 млрд грн та Білоцерківського – 1,1 млрд грн.

У 2019 році зросла також сума бюджетного відшкодування ПДВ: так, минулого року бізнес Київщини отримав 1,5 млрд грн від держави. Це на 200 млн грн більше, аніж було повернуто у 2018 році. Найбільші суми ПДВ повернуто підприємцям Білоцерківщини – 425,4 млн грн, Бориспільського та Васильківського районів: 320 та 204 млн грн відповідно.

Водночас, за результатами проведених камеральних перевірок податкової звітності з ПДВ, перевірок з питань своєчасності подання такої звітності, сплати узгодженої суми грошових зобов′язань та реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних до платників ПДВ застосовано штрафних санкцій на суму понад
290 млн. грн.