Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Київщини збільшили обсяг сплати податку на прибуток до 3,2 млрд грн за підсумками 2019 року, - Орест Вітик

, опубліковано 22 січня 2020 о 13:33

За підсумками 2019 року підприємства Київщини збільшили обсяг сплати податку на прибуток до 3,2 млрд грн. Про повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. Так, за наданою інформацією, цей показник на третину перевищує надходження 2018 року. При цьому, сума додаткових для бюджету коштів дорівнює 729 мільйонам гривень.    

Нагадуємо платникам податків, що з початку 2020 року розпочалась кампанія декларування податку на прибуток підприємств, яка триватиме по  02 березня 2020 року (включно).

Звертаємо увагу, що наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019  №481, який набув чинності  20.12.2019, внесено зміни до  форми  податкової декларації з  податку на прибуток підприємств та додатків до неї. Зокрема, внесено зміни до  додатку щодо заповнення відомостей про нерезидента, заповнення уточнюючих показників, тощо.

Таблицю «Наявність додатків» основної частини декларації її доповнено  клітинкою для відмітки щодо наявності нового додатка ПП та розділено клітинку «ФЗ прим.12»  на дві для відміток про складання фінансової звітності  за національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку чи міжнародними стандартами фінансової звітності.

Передбачено  подання нового додатку «ПП «Інформація про суми податкових пільг» платниками, які не сплачують податок у зв’язку з отриманням податкових пільг відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233.

         Оскільки видання наказу № 481 обумовлено змінами в податковому законодавстві, які набули чинності з 01.01.2019 року, то платникам податку на прибуток підприємств рекомендовано подавати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік за оновленою формою.

          Роз’яснення з даного приводу розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням Головна/Повідомлення та нагадування/24.12.2019.

 

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/