Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 2021 рік зі своїх доходів мешканці Київщини сплатили до бюджетів територіальних громад 12,8 млрд грн ПДФО

, опубліковано 20 січня 2022 о 11:59

За 2021 рік зі своїх доходів мешканці Київщини сплатили до бюджетів територіальних громад 12,8 млрд грн ПДФО. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова, зокрема, підкресливши, що порівняно з 2020 роком, надходження до місцевої казни збільшились на 22%. Тобто, додатково бюджети столичного регіону отримали 2,3 млрд грн.

Найбільші суми забезпечили платники Бучанського району – 3 млрд грн, Білоцерківського – 2.1 млрд грн та Бориспільського – 1,9 млрд грн.

Водночас нагадуємо, що з 01 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році. Відтак річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Зокрема, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні громадяни, які протягом 2021 року отримували:

доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

доходи від продажу інвестиційних активів;

іноземні доходи;

в інших випадках, передбачених законодавством.