Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2021 році платники податків сплатили до Державного бюджету 8,9 млрд грн податку на додану вартість

, опубліковано 18 січня 2022 о 12:05

У 2021 році платники податків сплатили до Державного бюджету 8,9 млрд грн податку на додану вартість. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. За наданою інформацією, цей показник перевищує надходження 2020 року на 16% або 1,2 млрд грн додаткових коштів.

Найбільші суми забезпечили платники Бучанського района – 2,5 млрд грн, Броварського – 1,6 млн грн та Білоцерківського – 1,4 млрд грн.

Нагадуємо, змінами у законодавстві передбачено, що з 01 січня 2022 року до платників ПДВ належать особи-нерезиденти, які надають електронні послуги фізособам на митній території України, у т.ч. й надання доступу до таких послуг.

Відтак, у разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню, у тому числі операцій з постачання товарів/послуг з використанням локальної або глобальної комп'ютерної мережі (зокрема, але не виключно шляхом встановлення спеціального застосунку або додатку на смартфонах, планшетах чи інших цифрових пристроях), нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1000000 гривень (без урахування податку на додану вартість), така особа зобов'язана зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених статтею 183 Кодексу, крім особи, яка є платником єдиного податку першої - третьої групи.