Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Київщини забезпечили соцфондам 1 млрд грн Єдиного внеску

, опубліковано 02 лютого 2022 о 14:08

У січні поточного року платники столичного регіону перерахували до соцфондів 1 мільярд гривень Єдиного внеску. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 25%, що у грошовому вираженні дорівнює 200 млн грн. 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за себе, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб.

 Водночас, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) - з 01 січня 2022 року це 1430,0грн. в місяць.

Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» - з січня 2022 року це 97500,0грн., а сума ЄВ – 21450,0 в місяць (97500 х 22%), та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (1430,0грн.).