Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співробітники Головного управління ДПС у Київській області провели обстеження території міста Біла Церква

, опубліковано 03 травня 2023 о 12:55

Співробітники Головного управління ДПС у Київській області провели обстеження території міста Біла Церква, встановивши, що в кіоску на вул. Кожедуба реалізуються тютюнові вироби без марок акцизного податку та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

На підставі ст. 75, п.п. 80.2.2 п. 80.2 ст. 80, ст. 81 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями, співробітники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Київській області провели відповідну фактичну перевірку. За її результатами встановлено факт здійснення реалізації підакцизних товарів без наявності ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. У зв’язку з тим, що на місці були відсутні будь-які дозвільні документи, щодо державної реєстрації суб’єкта господарської діяльності та документи, що підтверджують особу продавця, викликано поліцейський патруль. Спільно з працівниками поліції було встановлено особу продавця та складено матеріали за ч.1 ст.156, та за ч.1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення №8073-Х від 07.12.1984р.

Згідно з наданими документами, перевіркою встановлено, що реалізацію тютюнових виробів не маркованих марками акцизного податку та без застосування РРО та одержання відповідної ліцензії проводить громадянин Р, не зареєстрований в органах державної влади як суб’єкт господарювання, про що складено відповідний акт.

Співробітниками національної поліції, згідно зі складеним описом, було вилучено з незаконного обігу тютюнові вироби без марок акцизного податку.