Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво Київської митниці ДФС у листопаді активно зустрічалися з громадськістю

, опубліковано 30 листопада 2016 о 15:38

Працівниками Київської митниці ДФС на постійній основі проводяться зустрічі з основними суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, які працюють в зоні діяльності митниці.

На зустрічах, які відбулися за участю заступника начальника митниці Кастітіса Панкявічюса на митних постах «Східний термінал», «Південний термінал», «Бориспіль-аеропорт», «Димитрово», «Вишневе» та «Святошин» піднімалися різноманітні питання актуальні необхідні в роботі підприємців.

На заходах йшлося, насамперед, про механізм взаємодії митних і державних органів, уповноважених на здійснення санітарно-епідеміологічного ветеринарно-санітарного, фіто-санітарного, екологічного, радіологічного контролю та суб`єктів господарювання за принципом «єдиного вікна».

Також було обговорено положення постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» та статті 44 Митного кодексу України в частині обов’язкового надання сертифікату про походження товару на товари які входять до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації.

Разом з тим обговорювалися й такі нагальні питання, як збільшення кількості митних оглядів та  часових термінів проведення митних формальностей у разі наявності в митниці листів правоохоронних органів; недостатня чисельність інспекторського особового складу митного поста «Димитрово» тощо.

Підсумовуючи ці зустрічі, зокрема, вирішено, що суб’єкти ЗЕД при ввезенні товарів з Російської Федерації, які входять до переліку заборонених до ввезення на митну територію України, заздалегідь інформуватимуть відправників про необхідність отримання сертифікату про походження такого товару.

Також прийняте рішення щодо забезпечення дотримання часових нормативів митного оформлення товарів визначених статтею 255 Митного кодексу України (завершення митного оформлення), а також рівномірного завантаження особового складу підрозділів митного поста «Димитрово» для його максимальної ефективності.

Крім того, вирішили збирати інформацію щодо проблематики роботи за принципом «єдиного вікна» та підготовки пропозицій до Управління організації митного контролю та оформлення митниці з наступним направленням до ДФС.